13% af Bitcoins hvidvaskningstransaktioner skete gennem privatlivsporteføljer

Privatlivsporteføljer blev brugt til at hvidvaskede de midler, der blev stjålet fra hackerne på Twitter og Kucoin, da deres rolle fortsætter med at vokse blandt dårlige skuespillere.

En nylig rapport fra et blockchain-analysefirma viste, at kriminelle er begyndt at bruge privatlivsporteføljer til at skjule deres ulovlige bitcoin-transaktioner. Brugen af ​​sådanne tegnebøger er steget kraftigt siden 2019, og nu går over 13% af al indtjening fra kriminalitet igennem dem.

Den voksende rolle i privatlivsporteføljer til ulovlige aktiviteter
Det britisk-baserede analysefirma Elliptic fremhævede i sin seneste rapport stigningen i antallet af hvidvaskningssager ved hjælp af bitcoin. Det påpegede imidlertid en væsentlig ændring i den primære driftsmetode.

Papiret skitserede, at det mest foretrukne værktøj til hvidvaskning af penge plejede at være de berygtede bitcoin-mixere. Enkelt sagt fungerer sådanne mixere som mønter randomiserende og sørger for, at de sendte og modtagne bitcoins er forskellige. I sidste ende gør de det sværere at spore transaktionen tilbage til den oprindelige tegnebog.

Men da de også har problemer, herunder muligheden for, at retshåndhævende organer portrætterer som mixeroperatører eller regulatorer med succes at slå ned på brugen, er dårlige aktører begyndt at vende sig til en anden mulighed – privatlivsporteføljer.

Betydning, bitcoin-tegnebøger (enten varme eller kolde), der hører til bestemte individer, snarere end en udveksling. Når det kombineres med Tor-anonymitetsnetværket, kunne sådanne tegnebøger transmittere CoinJoin-transaktioner.

CoinJoin er på den anden side processen med at skabe multi-parts Bitcoin Era-transaktioner, hvor den oprindelige kilde også er blandet og vanskelig at spore. Slutresultatet af disse tjenester er blevet stort set populært blandt hvidvaskere siden sidste år. Som grafen nedenfor illustrerer, udgør private tegnebogstransaktioner knyttet til dårlige aktører 13% og har overgået mixere.

Ulovlige BTC-transaktioner med personlige tegnebøger og mixere. Kilde: Elliptic

Inddragelse i de to mest berømte 2020-hacks
2020 har set flere væsentlige sikkerhedsbrud på en eller anden måde relateret til kryptovalutaindustrien. Elliptics rapport angav, at privatlivsporteføljer var blevet ansat med to af de mest berømte til at hvidvaskse de taget midler.

Det er nemlig Twitter-hacket, der så snesevis af højt profilerede konti kompromitteret for at fremme en falsk bitcoin-giveaway og angrebet på KuCoin, der stjal 280 millioner dollars i forskellige digitale valutaer.

Rapporten specificerede imidlertid ikke, hvilken del af de stjålne midler, der er blevet hvidvasket med succes gennem privatlivspungerne. En måned efter hacket på kryptovalutaudvekslingen sagde KuCoins administrerende direktør, at de havde genvundet 235 millioner dollars – eller 84% af alle midlerne