ANALYSEN: BITCOIN’S DOMINANTIE OM SNEL IN TE STORTEN, WAARDOOR EEN GROTE ALTCOIN RALLY ONTSTAAT.

  • De dominantie van Bitcoin over de geaggregeerde cryptocurrencymarkt is de afgelopen maanden stabiel gebleven.
  • Deze stabiliteit is ontstaan doordat de meeste altcoins ofwel waarde verliezen ofwel het hoofd bieden aan hun BTC-handelsparen.
  • Totdat de benchmark cryptocurrency cedes sommige van deze dominantie, echter, altcoins zal niet in staat zijn om een onafhankelijke momentum te krijgen
  • Dat gezegd zijnde, geloven de analisten dat het spreekwoordelijke ,,altseason“ dreigend zou kunnen zijn, aangezien de machtspositie van BTC over de markt spoedig kan instorten.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden de markt stevig onder controle gehouden. Altcoins heeft haar prijsacties nauwlettend gevolgd en is niet in staat om een onafhankelijke impuls te geven – op enkele uitzonderingen na.

De geaggregeerde crypto-markt – exclusief Bitcoin – begon medio februari enig onafhankelijk momentum te krijgen, wat toevallig gebeurde toen de dominantie van Bitcoin Era een jaarlijks dieptepunt van 60% bereikte.

Vanaf dat moment nam de verkoopdruk op de ontluikende markt echter toe, waarbij beleggers op de vlucht voor de altcoins ten gunste van het gevoel van veiligheid dat Bitcoin biedt vanwege zijn liquiditeit.

De dominantie van BTC over de markt is sindsdien aanzienlijk toegenomen.

Analisten geloven echter dat deze trend snel kan verschuiven, omdat het mogelijk is dat de dominantie van BTC binnenkort tot 8% zal krimpen. Dit zou een grote impuls geven aan de altcoins.

DE DOMINANTIE VAN DE BITCOIN BLIJFT STABIEL ROND 65%; HIER IS DE REDEN WAAROM DAT BINNENKORT KAN VERANDEREN

Op het moment dat ik dit schrijf, is de dominantie van Bitcoin over de geaggregeerde cryptocurrencymarkt ongeveer 65%.

Dit markeert een scherpe stijging van de jaarlijkse dieptepunten van minder dan 60%, maar een daling ten opzichte van de hoogtepunten van 68% die aan het begin van het jaar werden vastgesteld.

De dominantie van de referentiecryptokrenten geeft een belangrijk inzicht in de trends die onder beleggers worden waargenomen, omdat een hogere dominantie meestal suggereert dat er meer angst is over waar de markten zich in de toekomst zouden kunnen ontwikkelen.

Eén analist gelooft wel dat er binnenkort meer kapitaal zal wegvloeien van Bitcoin en naar altcoins naarmate beleggers minder bang worden, waardoor BTC tussen 5 en 8% van zijn dominantie zal afstaan.

Ongeveer twee maanden later en ik geloof dat we eindelijk klaar zijn om de stap naar 57-60% dominantie te zetten. Je weet wat dat betekent,“ zei hij, terwijl hij de mogelijkheid van een dreigend „altseason“ ontweek.

DEZE TRENDLIJN KAN DE AFDALING VAN BTC’S DOMINANTIE VERTRAGEN…

Andere analisten merken op dat deze daling misschien niet snel zal plaatsvinden, omdat de dominantie van Bitcoin zich hoger heeft laten leiden door een trendlijn die al meer dan 880 dagen aanhoudt.

Een andere handelaar sprak hierover in een recente tweet en legde uit dat hij voorzichtig is met altcoins totdat deze trendlijn stevig is doorbroken.

Extra voorzichtig zijn deze week op altmunten. Terwijl de meesten er erg bullish uitzien, rijden we nog steeds op deze 882 dagen durende trendlijn. Ik denk dat BTC volgende week meer volatiel is en dus voorzichtiger moet zijn met alts. Er kunnen een aantal geweldige inzendingen en bullish hertesten op worden gedaan,“ merkte hij op.

Of altcoins al dan niet een onafhankelijke impuls krijgen als gevolg van het feit dat Bitcoin een deel van zijn marktdominantie verliest, zou grotendeels afhankelijk kunnen zijn van deze enkele trendlijn.